Bülent Uran

Kişisel Gelişim Çalışmaları

  • Değersizlik İnancından Özgürleşmek 22 Eylülde İstanbul'da - 13/09/2012
  • Bir günlük uygulamalı kişisel gelişim programı.

    Dr. Bülent Uran'ın zihinsel değişim yaratan teknikleri kullanarak ulaştığı deneyimlerinden damıttığı bu kişisel gelişim programı içimizdeki insan tarafı yeniden bulma amacını taşımaktadır. 

    EFT (Duygusal özgürlük teknikleri) ve PET (Provokatif Enerji Teknikleri), NLP (Nörolinguistik programlama), İmajinasyon (zihinsel hayal oluşturma) ve Mindfullnes meditasyon teknikleri  ile 
    değersizilik inancından özgürleşme yollarını öğrenirken, hep birlikte keyifli bir günü geçirmek isteyenleri çalısmamıza bekliyoruz. 

    Değersizlik inancından kurtulmak "ben değerliyim" bilgisinin de ötesinde, "Ben İnsanım" bilincine ulaşmaktır. 

    - Değersizlik İnancı nedir?
    - Değersizilik inancını gizleyen savunma mekanizmaları nelerdir?
    - Değersizlik inancından nasıl özgürlesiriz? 


    DEĞERSİZLİK İNANCI HAKKINDA


    Çocukluktan beri yerleşmiş olan inançlarımız, değer yargılarımız, hayatla ilgili algılarımız birçok kalıp yaratmıştır. Bu kalıplar, bilinçaltımızda bir program olarak işlemeye ve biz farkında olmadan hayatımızı yönetmeye devam eder. Ama bu kalıpların hepsi çocuklukta yerleşmiştir. Büyüdükçe, hayattan beklentilerimiz değiştikçe, özgür olmaya çalıştıkça bu kalıplar ayaklarımıza bağlanmış prangalar gibi gelmeye başlar bize. Çocukluk kalıplarımızla şu anda gerçekleştirmek istediklerimiz çatışmaya ve sorun çıkarmaya başlar.

    Bülent Uran'ın Regresyon Hipnoterapisinden edindiği deneyimlere dayanarak ortaya koyduğu “Değersizlik İnancı” kavramı bilinçaltına yerleşmiş bu temel kalıpları ifade etmektedir. 

    Kimse isteyerek ya da bilerek kendine olumsuz bakmaz. Kendini başkalarından daha değersiz, daha beceriksiz, işe yaramaz görmek istemez. Bu nedenle bu tip inançların kişinin kendi istek ve arzusu olmadan bilinçaltına yerleşmiş inançlar olduğunu kavramak önemlidir. 

    Peki bu inançları nasıl farkedebiliriz? Bu kalıplar üzerine nasıl çalışmalar yapabiliriz? Nasıl kendimizle, hayatla barışık, özgür bireyler olabiliriz? Değersizlik İnancına bağlı olarak ortaya çıkan savunma mekanizmalarımız nasıl fark edebiliriz? Yeniden içimizdeki o insanla nasıl buluşabiliriz? Bu konuda bilinçli bakışımızı nasıl güçlendirebiliriz?

    Tüm inançlar soyuttur ama etkileri somuttur. Bu etkiler hayatımızı, ilişkilerimizi, yaşamımızı belirler. Kişi, değersizlik inancın varlığını kabul etmeden bu inançtan kurtulamaz. Gerçek bilinç, farkında olmaktır. Eylemlerimizin farkında olmak. Düşüncelerimizin farkında olmak. Duygularımızın farkında olmak. İnançlarımızın farkında olmak. 

    Bizi insanlığımızdan çıkarmış olan sınırlayıcı inançları ortadan kaldırarak yeniden insan olduğumuzu hatırlarız ve insan gibi yaşamaya başlarız.

    Değersizlik inancından kurtulmak "ben değerliyim" bilgisinin de ötesinde, "Ben İnsanım" bilincine ulaşmaktır. Peki insan olmaktan neyi anlıyoruz? 

    "İnsansam gücüm sınırlıdır. Gücümün gerçekten yeterli olmadığı durumlar olabilir ve bu benim güçsüz olduğum anlamına değil, insan olduğum anlamına gelir."
    "Sosyal bir varlıksam hata yaparım. Hata yapmaya hakkım var. Hata yapmak benim değersiz ve işe yaramaz olduğumu göstermez" 
    "İnsansam başkalarından yardım alabilirim. Güçlü görünmeye ihtiyacım yok"
    "İnsansam istek ve arzularımı gerçekleştirebilirim."
    "İnsansam yaşamımı kendim ve başkaları için anlamlı kılacak "bilinçli çaba"ları gösterebilirim."

    Özetle insan olmak, insan olduğunu içsel olarak hissetmek halidir. Bu spritüel bir kavramdır. Ama somut olarak hissedilen bir durumdur. 

    Değersizlik inancını farkedip, onu yaratan savunma mekanizmalarından kurtuldukça, kendiliğinden ortaya çıkan doğal bir durumdur, insan olmak.

    Eğitmen: BÜLENT URAN 

     Tarih: 22 Eylül Cumartesi

    Saat: 10.30 - 18.30

    Çalışma Ücreti: 250 TL

     

    Adres: Vali Konağı Caddesi, erciyas Apt No: 17, daire: 3 Nişantaşı İstanbul

     

    Basvuru ve Kayıt: 

    1. 1.    Hande Akın: akinhande@gmail.com  0532 783 21 41
    2. 2.    Bülent Uran: uran.bulent@gmail.com 0532 345 15 46

    UYARI:

    Bülent Uran Kişisel Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikler, workshoplar, seminerler ya da danışmanlık hizmetleri yalnızca kişisel gelişim yolculuğunuzda sizleri bilgilendirmek, potansiyelinizi açığa çıkartmak, kendinize ve çevrenize daha yararlı bireyler olmanıza aracılık etmek; özetle hayatınızın kalitesini artırmak amaçlıdır. Hiçbir etkinlik, workshop, seminer ya da danışmanlık hizmeti bir hastalık tanısı koyma ve tedavi etme amacı taşımaz.

    Duyuru Arşivi

  • 7 PATH OTO HİPNOZ İSTANBUL
  • Değersizlik İnancından Özgürleşemek İstanbul
  • Spiritüel Gelişim Çalışması 23 ağustosta
  • Dilsel Kalıplardan Özgürleşmek Çalışması, 9 Aralık, İstanbul
  • Duyguları Yaşamak ve Hisleri Hissetmek Çalışması 8 Aralık 2012- İstanbul
  • Değersizlik İnancından Özgürleşmek 22 Eylülde İstanbul'da
  • Spiritüel Gelişim Programı 23 Eylülde iSTANBUL'DA